Slibovali růst a ten se nyní dostavil. Biq group získala většinový podíl v brněnské vývojářské firmě puxdesign

pán s krabicí

Cloudová revolúcia vo svete SAP. Dôležitý je výber správneho procesu, vývoj na mieru je až posledná možnosť

Sliby se mají plnit nejen o Vánocích. A Marcel Červený ten svůj loňský splnil do puntíku. Na přelomu předchozí zimy a jara se totiž šéf technologické společnosti BiQ Group dušoval, že firma s již tehdy téměř půlmiliardovým obratem v budoucnu nadále poroste. A přesně to se nyní děje, neboť součástí skupiny se nově stává brněnská agentura PUXdesign, která se dlouhodobě specializuje na zakázkový vývoj webových aplikací a klientských portálů.

Přesnou hodnotu transakce ani jedna ze zúčastněných stran neuvedla, dle dostupných informací se však částka pohybuje v řádu vyšších desítek milionů korun, za něž BiQ Group náleží většinový podíl. To vše v situaci, kdy se loňský obrat PUXdesignu čítajícího 55 zaměstnanců vyšplhal na úroveň 65 milionů, zatímco jeho valuace dosáhla rovné stovky.

Směr západ

Brněnský PUXdesing působí na trhu od roku 2004. Na jeho zakázková řešení v oblasti klientských portálů, e-commerce a webových aplikací se v minulosti rozhodla vsadit celá řada méně i více známých firem. Stačí vzpomenout například na jednoho z největších tuzemských dodavatelů zemědělské techniky Agrotec, nadnárodní společnost Y Soft, Komerční banku či japonského výrobce tiskáren Konica Minolta.

Zakladatel a současně i šéf PUXdesignu Tomáš Hložánek si od spojení s Červeného BiQ Group slibuje, že díky němu bude v příštích měsících a letech podobně zvučných jmen přibývat, a to nejen v rámci Česka. „Společně se chceme posunout také na západní trhy, k čemuž je potřeba další významná profesionalizace i znalost tamního byznysového prostředí,“ vyjmenoval jeden z hlavních důvodů prodeje vlastní firmy.

logo

Celý článek