V Evropě chybí 100 000 SAP konzultantů. Svět SAPu otevírá příležitost novým talentům

pán s krabicí

Nejen o SAPu se pro inSmart.cz rozpovídal Vladimír Moravec, CEO a zakladatel CC Novasoft. Jak změnil cloud jinak konzervativní prostředí?

SAP patří mezi světově nejrozšířenější ERP platformy, na které spoléhají přední světové korporace při svém každodenním provozu. Za svou historii se celý systém neustále rozšiřoval o nová řešení, od byznysových procesů, managementu dodavatelských řetězců až po HR. Růst trhu přinesl také potřebu nových konzultantů – specialistů, kteří znají možnosti systému a dokážou navrhnout  a zavést optimální řešení.

Dosavadní status quo však nyní rozbil cloud, který přinesl do dosud konzervativního prostředí nové technologie a značnou svobodu. Ale zároveň i nutnost přizpůsobit se novým možnostem a využít je naplno. Migrace na S/4 HANA a systém cloudu přímo otevřely v celé Evropě příležitost až pro sto tisíc nových talentů, kteří mají pomoci firmám tento složitý proces projít. A ta změna začíná právě teď.

Množství projektů přináší nezměrné příležitosti

Počet zákazníků SAP neustále roste. Změna paradigmatu však jasně ukazuje, že budoucnost je v cloudu – zatímco dříve si zákazník bez znalosti SAPu definoval požadavky a potřeby a podle toho se vyvinul produkt, dnes už si vybírá z dostupných řešení, které se historicky osvědčily. Oba světy se tak sbližují, dlouhodobé projekty a vývoj na míru se přesunuly na vedlejší kolej. SAP nyní seznamuje firmy s cloudem, jehož hlavní výhodou je nenáročná implementace a průběžný upgrade.

logo

Celý článek